Titel

Koben

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Tijl, Deurne, 1932

Prijs

25,00(Excl. verzendkosten)

Verzendkosten

Bijzonderheden

Mooie illustraties van Fred Bogaerts

Meer info
"Koben. Door R.C. Van Mieghem. Met kaft en 50 teekeningen van Fred Bogaerts. Uitgaven L.V. Tijl, Deurne - Antwerpen, 1932. Deel 2 in de reeks "Goede Volkslectuur"."

19,5 x 14 cm, oorspronkelijk uitgeversomslag licht beduimeld. 222 blz., achteraan "Gebr. De Bièvre & Lombaerts, drukkers Schoten". Fraaie illustraties van Fred Bogaerts.

Remigius Carolus van Mieghem werd geboren in Denderleeuw in 1890 en woonde later lange tijd in Schoten, over welke gemeente hij in 1940 de "Geschiedenis der gemeente Schoten" publiceerde. Verder publiceerde hij een succesvol "Atlas-leerboek: Belgische geschiedenis" dat dikwijls herdrukt werd, dichtbundels, verhalen en romans.

Fred Bogaerts (1882-1963) was een Vlaams schilder en tekenaar, die begon te tekenen onder invloed van Felix Timmermans, die in 1929 een boek schreef over hem. Onderstaand citaat is ook van toepassing op Bogaerts' illustraties voor "Koben" : "Het plastische universum van Fred Bogaerts is getekend door tragiek, veroorzaakt door de twee wereldoorlogen en het leed dat hij tijdens en na die rampzalige jaren moest ondergaan: ballingschap, broodroof en armoede. Daardoor toont zijn werk ons vooral de allerarmsten, de lichamelijk gehandicapten en de verschoppelingen. Zelfs onder het vleugje humor dat hij soms in zijn werk verwerkt, verschijnt dikwijls de tragiek. Het karikaturale is veelal meer een uiting van de miserie van de mens dan echte karikatuur." (Willy Feliers)

De katholieke uitgeverij Tijl te Deurne bestond van 1931 tot 1936, werd geleid door Jos Suykens (1907-1969) en publiceerde werk van onder meer Ernest van der Hallen, Anton van de Velde en Jozef Simons.
Afbeeldingen
R.C. Van Mieghem - Koben
R.C. Van Mieghem - Koben
R.C. Van Mieghem - Koben
R.C. Van Mieghem - Koben
R.C. Van Mieghem - Koben
De Boekengek Kalmthout

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel De Boekengek.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

6,9 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

8200 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren