Titel

Bibliothèque de Stassart

Schrijver
Taal

Frans

Uitgever

Hayez, Brussel, 1863

Prijs

75,00(Excl. verzendkosten)

Verzendkosten

Bijzonderheden

Indrukwekkende schenking van 12.589 titels

Meer info
"Bibliothèque de M. le Baron de Stassart léguée à l'Académie Royale de Belgique. Bruxelles, M. Hayez, Imprimeur de l'Académie Royale de Belgique, 1863."

22,5 x 15,5 cm., latere kartonnen band met linnen rug en verguld lederen rugschildje. Oorspronkelijk omslag bewaard. 1.336 blz. Compleet, inclusief een uitgebreide auteursnamenindex.

De Mechelse baron, vrijmetselaar, senaatsvoorzitter en boekenverzamelaar Goswin de Stassart (1780-1854) liet per legaat zijn uitgebreide collectie boeken van meer dan 12.000 titels na aan de Koninklijke Academie van België. Deze catalogus is een eerbetoon aan de schenker en uiteraard ook een hulpmiddel bij het consulteren van de collectie. Met een voorwoord door Quetelet. Onderverdeeld in wetenschappen, literatuur, geschiedenis, theologie/filosofie, politieke wetenschappen en schone kunsten. Gelijkaardige catalogi verschenen over Stassarts archief en zijn collectie autografen. In 1855 verscheen zijn verzameld werk.

Prijs 75 euro plus 10 voor aangetekende verzending in België en Nederland. Afhalen in Kalmthout kan.
Afbeeldingen
Edmond Marchal - Bibliothèque de Stassart
Edmond Marchal - Bibliothèque de Stassart
De Boekengek Kalmthout

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel De Boekengek.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

10300 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren