Titel

Kunstuitvoer in de 17de eeuw te Antwerpen : de firma Forchoudt

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

De Sikkel, Antwerpen, 1930

Prijs

50,00(Excl. verzendkosten)

Verzendkosten

Bijzonderheden

Uitvoerige en belangrijke bronnenpublicatie

Meer info
"Kunstuitvoer in de 17de eeuw te Antwerpen : de firma Forchoudt, door J. Denucé, Stadsarchivaris te Antwerpen. De Sikkel, Antwerpen, 1930."
Reeks: "Bronnen voor de Geschiedenis van de Vlaamsche Kunst", deel 1.
Oorspronkelijk grijs uitgeversomslag, hersteld en met bibliotheekklevers. 25,5 x 17 cm. 315 blz. Uitvoerige index. 500 genummerde exemplaren gedrukt. Bibliotheekstempels. Met enkele facsimile's van documenten (zie foto).

De familie/firma Forchoudt voorzag in de zeventiende eeuw vanuit Antwerpen half Europa van Vlaamse en Hollandse schilderkunst en andere kunstvoorwerpen. Enkele namen: Van Eyck, Brueghel, Memling, Durer, Holbein, Rembrandt, Titiaan, Rubens, Van Dijck, e.v.a. Waren er geen originelen meer verkrijgbaar, dan zorgde Forchoudt voor kwaliteitsvolle kopies. Denucé drukt briefwisseling en rekeningen af, van 1625 tot 1711, waaruit duidelijk de enorme omvang van de Antwerpse kunstexport blijkt.

Dr. Jan Denucé (1878-1944) was behalve stadsarchivaris van Antwerpen ook conservator van het Museum Plantin-Moretus (1914-1918) en van het Vleeshuis (1933-1943). Hij schreef diverse historische werken over Antwerpen. Van de "Bronnen voor de Geschiedenis van de Vlaamsche Kunst" schreef hij alle vijf de delen vol.

Prijs 50 euro plus 10 voor aangetekende verzending in Nederland en België. Afhalen in Kalmthout kan.
Afbeeldingen
Jan Denucé - Kunstuitvoer in de 17de eeuw te Antwerpen : de firma Forchoudt
Jan Denucé - Kunstuitvoer in de 17de eeuw te Antwerpen : de firma Forchoudt
De Boekengek Kalmthout

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel De Boekengek.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

6,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

7800 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren