Titel

Bulletin der Wetten

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Keizerlijke Drukkerij, Parijs, 1807

Prijs

50,00(Excl. verzendkosten)

Verzendkosten

Bijzonderheden

Boeiende wetteksten over desertie en zelfverminking van soldaten

Meer info
"Bulletin der Wetten / Bulletin des Lois". Tweetalige editie van de Franse wetgeving onder Napoleon, gedrukt in Parijs. Convoluut van de Bulletins 131 (19 blz), 132 (11 blz), 133 (19p), 134 (15 blz), 135 (19 blz), 136 (39 blz), 137 (37 blz), 138 (131 blz), 139 (13 blz), 140 (37 blz), 141 (9 blz), 142 (11 blz), 143 (53 blz), lopende van 6 januari tot 18 april 1807.

Napoleon verbleef in deze maanden in Polen en Rusland en ijlbodes pendelden met de teksten heen en weer naar Parijs, waar ze gedrukt werden. Alle wetten zijn persoonlijk uitgevaardigd door Napoleon en waren ook geldig voor het huidige Nederland en België. Oorspronkelijk papieren omslag, 21,5 x 14 cm. Gedrukt op handgeschept gevergeerd papier, onafgesneden. In prima staat. Enkele oude bibliotheekstempels.

Enkele onderwerpen die in dit deel aan bod komen: zelfverminking en desertie bij soldaten zwaar bestraft ; vrijgelaten galeiboeven mogen zich niet vestigen in de buurt van een keizerlijk paleis ; zonen van professoren studeren gratis, patenten voor uitvinders van graandorsers, waterfilters en mechanische klisteerspuiten ; aanleg van reservelegioenen ; staat van beleg in Antwerpen, de zouthandel, 60.000 dienstplichtigen opgeroepen, waarvan 1.048 te leveren door het departement van de Schelde, de pandhuizen van Marseille moeten sluiten. Boeiend tijdsdocument.

Prijs 50 euro plus 10 voor aangetekende verzending in België en Nederland Afhalen in Kalmthout kan.
Afbeeldingen
Napoleon - Bulletin der Wetten
Napoleon - Bulletin der Wetten
Napoleon - Bulletin der Wetten
Napoleon - Bulletin der Wetten
De Boekengek Kalmthout

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel De Boekengek.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

10300 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren