Titel

Livre d'Adresses de la ville d'Anvers

Schrijver
Taal

Frans

Uitgever

Henri Ratinckx, Antwerpen, 1843

Prijs

60,00(Excl. verzendkosten)

Verzendkosten

Bijzonderheden

Boeiende informatiebron over de inwoners van Antwerpen

Meer info
Henri Ratinckx, "Le Double Guide Commercial, ou Livre d'Adresses de la vile d'Anvers pour l'année 1843. enz. enz. Première partie." Anvers, H. Ratinckx, 1843. Oorspronkelijke kartonnen band met versierde linnen rug, 23 x 14 cm. 190 blz., compleet en in prima staat.

Het adresboek van drukkerij-uitgeverij Ratinckx (gesticht in 1815) verscheen voor het eerst in 1838. De tweede editie verscheen in 1840, dit is de derde. Het adresboek zou blijven verschijnen tot 1940 en werd met de jaren steeds lijviger. Jarenlang verzorgde Alfons de Ridder (Willem Elsschot) er de publiciteit voor. Deze voorloper van het telefoonboek is zeer interessant omdat we er quasi alle Antwerpenaars in terugvinden: vrije beroepen, handelaars, politici, renteniers, fabrikanten, apothekers, artsen, musici, zelfs café-uitbaters. In deze editie zien we bvb. hoe de Moretussen (allemaal "rentiers") over de stad verspreid zijn : slechts één woont er nog op de Vrijdagmarkt.

Dit is enkel het eerste deel. Het tweede deel bevat de randgemeenten van Antwerpen:Merksem, Hoboken, enz.

Zeldzaam werk, alleen de UB Antwerpen heeft een exemplaar, niet in KB Brussel. Ik vind ook nergens een exemplaar te koop op internet. Prijs 60 euro plus 10 voor aangetekende verzending in Nederland en België. Afhalen in Kalmthout kan.
Afbeeldingen
Ratinckx, Henri - Livre d'Adresses de la ville d'Anvers
Ratinckx, Henri - Livre d'Adresses de la ville d'Anvers
Ratinckx, Henri - Livre d'Adresses de la ville d'Anvers
De Boekengek Kalmthout

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel De Boekengek.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

6,9 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

8200 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren