Titel

La Solitude

Schrijver
Taal

Frans

Uitgever

Leroy, Parijs, 1788

Prijs

90,00(Excl. verzendkosten)

Verzendkosten

Bijzonderheden

Eerste Franse vertaling van een invloedrijk filosofisch werk

Meer info
"La Solitude considérée relativement à l'esprit et au coeur. Ouvrage traduit de l'Allemand de M.Zimmerman, enz., par M.J.B. Mercier." A Paris, Chez Leroy, rue Saint-Jacques, 1788. Eerste Franse vertaling. Oorspronkelijke lederen band in goede staat, verguld op platten en rug, 21 x 13 cm.

12 genummerde plus 344 genummerde plus vier ongenummerde bladzijden, compleet en in goede staat. Het oorspronkelijke zijden leeslint uit 1788 is bewaard. Mooi marmerpapier als schutbladen voor en achter. (zie foto)

De Zwitserse arts en filosoof Johann Georg Ritter von Zimmermann (1728-1795) publiceerde zijn "Betrachtungen über die Einsamkeit" in 1756 in Leipzig maar kreeg weinig respons. Pas toen in 1788 deze Franse vertaling verscheen, kreeg het boek bekendheid. Al snel volgde een Nederlandse (1789) en een Engelse (1791) vertaling. Het essay van Zimmermann over de menselijke eenzaamheid had een grote invloed op de Romantische beweging van de negentiende eeuw.

Prijs 90 euro plus 10 voor aangetekende verzending in België en Nederland. Afhalen in Kalmthout kan.
Afbeeldingen
Johann Georg von Zimmermann - La Solitude
Johann Georg von Zimmermann - La Solitude
Johann Georg von Zimmermann - La Solitude
Johann Georg von Zimmermann - La Solitude
Johann Georg von Zimmermann - La Solitude
De Boekengek Kalmthout

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel De Boekengek.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

6,9 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

8200 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren