Titel

Anvers Mondain

Schrijver
Taal

Frans

Uitgever

Le Carnet Mondain

Prijs

250,00(Excl. verzendkosten)

Verzendkosten

Bijzonderheden

Schat van informatie over toneel- en muziekleven in Antwerpen in de Belle Epoque

Meer info
Zes verzamelbanden met vergulde lederen ruggen, 23 x 14 cm., goede staat voor hun leeftijd. Binnenwerk goed en compleet, met de bijlagen.
"Anvers Mondain" was een weekblad dat te Antwerpen verscheen van oktober 1904 tot maart 1914. Elk nummer (van meestal 20 blz., soms meer) bevat het programma van alle toneelvoorstellingen (zowel Nederlands als Frans) te Antwerpen en Brussel, maar ook een belangrijke society-rubriek met nieuws over feesten, verlovingen en huwelijken, nieuws over literatuur, concerten, evenementen. De laatste jaargangen hebben ook een geldrubriek : "Le Petit Carnet Financier", met beleggingstips. Elk nummer heeft foto's van acteurs en actrices. Verder zijn er honderden advertenties, over o.a. "préservatifs" (condooms) en "accoucheuses discrètes" (abortus) maar ook van de boekbinder Jaak Mössly. Artikels van directeur-uitgever Arman Josse, Maurice Aebly, Henri Morisse, Guy Tare en anderen.
Elk nummer verscheen in een gewone uitgave die aan de theaters te koop was (10 cent) en een luxe uitgave (20 cent). Dit is de luxe.
De uitgever "Le Carnet Mondain" was in 1900 gestart met "Bruxelles Mondain" ; na Antwerpen kwam er ook "Ostende Mondain" en "Tournai Mondain".
"Anvers Mondain" werd in 1914 slachtoffer van de grote concurrentie door de opkomende filmzalen. In een editoriaal hekelde Arman Josse in 1913 dat er alleen al in de Nieuwstraat in Brussel ZES bioscopen waren en hij eiste dat er een stop zou komen.
Ondanks zijn incompleetheid (de jaren 1907 en 1912 ontbreken) is dit een schat van informatie (3.000+ bladzijden) over het theatrale, muzikale en mondaine leven van Antwerpen in de Belle Epoque.
Prijs 250 euro plus 20 euro verzendkosten (gewicht!) in België en Nederland.
Afbeeldingen
Arman Josse (uitgever) - Anvers Mondain
Arman Josse (uitgever) - Anvers Mondain
Arman Josse (uitgever) - Anvers Mondain
Arman Josse (uitgever) - Anvers Mondain
Arman Josse (uitgever) - Anvers Mondain
Arman Josse (uitgever) - Anvers Mondain
Arman Josse (uitgever) - Anvers Mondain
De Boekengek Kalmthout

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel De Boekengek.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

10300 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren