Titel

Droge voeten / water in de Brabantse Delta

Schrijver
ISBN

9789070295080

Uitgever

Vrije Uitgevers, De

Prijs

2,50

Bijzonderheden

9200, 271pp,

Meer info
Bij een waterrijke provincie denkt men in eerste instantie niet aan Noord-Brabant en al helemaal niet bij het woord delta. Dit laatste wordt dan ook al meteen in de inleiding recht gezet. Maar omdat het westelijk deel van deze provincie, dat in dit boek centraal staat, door de eeuwen heen wel sterk beinvloed is door de Zeeuwse en Hollandse delta is er toch bewust voor deze titel gekozen. Het gaat dan bijvoorbeeld om de getijdenbeweging die via de Zeeuwse wateren en de rivier de Mark zelfs tot in de haven van Breda merkbaar was. Gelegen tussen de rijke gewesten Holland en Vlaanderen was het gebied al vanouds een knooppunt en had het daarom een belangrijke strategische rol, die gewaarborgd werd door de vestingsteden Breda, Bergen op Zoom en Geertruidenberg. Economisch gezien voerde de turfwinning er lange tijd de boventoon, vanaf de negentiende eeuw vooral de bietenteelt en suikerwinning. Tot op de dag van vandaag zijn hier nog talloze sporen van terug te vinden in het landschap. De vele prachtige kleurenfoto's in deze publicatie geven daar een goed beeld van.
Afbeeldingen
Hoek, S. van der - Droge voeten / water in de Brabantse Delta
Helga Geertruidenberg

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Helga.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Helga
  • Na uw bestelling ontvangen u en Helga een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Helga vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Helga kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,1 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

7600 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren