Titel

Boeren-litanie ofte Klachte der Kempensche landt-lieden

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Dirk Corneliszoon Troost, Amsterdam, 1608

Prijs

75,00(Excl. verzendkosten)

Verzendkosten

Bijzonderheden

Klacht over het miserabele leven van de Kempense landbouwers

Meer info
Pamflet van acht bladzijden, 19 x 15 cm., watervlek (zie foto), rugje bijna doorgescheurd, verder goed en compleet. Tweede druk (eerste in 1607). Knuttel 1395.
De houtsnede op de titelbladzijde (een bevalling) heeft niets met de inhoud te maken (dat gebeurde wel meer bij efemeer drukwerk).
Anoniem hekel- en klinkdichten over het miserabele leven van de Kempense landbouwers die geplaagd worden door de langdurige oorlog in de streek én door de inhalige eigenaars van hun gronden: "Het dorre Kempen Landt / met pijne wij bevruchten / Tot 'seygenaars genot". De teneur is anti-Spaans en anti-katholiek (zie Joost Vrieler, "Het poëtisch accent: drie literaire genres in zeventiende-eeuwse Nederlandse pamfletten", die dit pamflet uitvoerig analyseert). Bijzonder tijdsdocument van 409 jaar oud!
Prijs 75 euro plus 6 voor aangetekende verzending in Nederland en België.
Afbeeldingen
anoniem - Boeren-litanie ofte Klachte der Kempensche landt-lieden
anoniem - Boeren-litanie ofte Klachte der Kempensche landt-lieden
De Boekengek Kalmthout

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel De Boekengek.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

6,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

8100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren