Titel

Een Geheugen als een Zeef . ( Alles over het herstel van je concentratie en herinneringsvermogen . ) Waar heb ik mijn sleutels toch gelaten? Hoe heette die film ook al weer? Vergeetachtigheid komt in alle lagen van de bevolking voor, met name bij -

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789024552108

Uitgever

Sijthoff .

Prijs

10,00

Bijzonderheden

paperback in zeer nette staat - 3517 - 1e dr. 2008 - 399 p - 540 gr - 4 cm dik

Meer info
- veertigplussers.
In Een geheugen als een zeef neemt Cathryn Ramin alle aspecten van geheugenverlies onder de loep, waarbij 'gewone vergeetachtigheid' centraal staat.

Haar kernvragen zijn:
Waarom gaat je geheugen achteruit?
Heeft iedereen dat?
Wordt het later nog erger?
Is er iets tegen te doen?

Ze verzamelt een schat aan antwoorden door veel veertigplussers te interviewen, eigen onderzoek te plegen en allerlei wetenschappelijke analyses en inzichten op een rij te zetten.
Ze draagt oplossingen aan om vergeetachtigheid te hanteren en met gevoelens van ontkenning en onmacht om te gaan.
En ten slotte geeft ze aan hoe je je concentratie en herinneringsvermogen weer kunt vergroten.

Een actueel, doorwrocht boek, helder van stijl, erg herkenbaar en zeer informatief.


Het thema van de Boekenweek 2008, ouder worden, gaf een reactivering van de belangstelling voor de ziekte van Alzheimer. Ramin is een journalist die rond de middelbare leeftijd ontdekt dat haar geheugen en concentratie wat afnemen. Zij maakt zich direct ernstig zorgen met angst voor een beginnende dementie en start een zoektocht langs vele deskundigen; zij doet literatuuronderzoek en probeert zelf allerlei therapieen met omega-3, biofeedback, medicatie, voedingssupplementen en dergelijke. Ook gaat zij op een zeer lezenswaardige wijze in op genetische, biochemische en omgevingsfactoren zoals stress, slapen, roken, medicijngebruik en hormonen. Een persoonlijk geschreven boek dat een schat aan wetenschappelijke informatie en feiten geeft. Voor iedereen boven de veertig die merkt dat zijn geheugen (fysiologisch) afneemt. Belangrijkste advies: blijf geestelijk scherp en actief! Een goede aanvulling op bestaande boeken omdat het vooral ingaat op de 'normale' geestelijke veroudering.
Afbeeldingen
Ramin , Cathryn . [ isbn 9789024552108 ]  3517 - Een Geheugen als een Zeef . ( Alles over het herstel van je concentratie en herinneringsvermogen . ) Waar heb ik mijn sleutels toch gelaten? Hoe heette die film ook al weer?  Vergeetachtigheid komt in alle lagen van de bevolking voor, met name bij -
Ramin , Cathryn . [ isbn 9789024552108 ]  3517 - Een Geheugen als een Zeef . ( Alles over het herstel van je concentratie en herinneringsvermogen . ) Waar heb ik mijn sleutels toch gelaten? Hoe heette die film ook al weer?  Vergeetachtigheid komt in alle lagen van de bevolking voor, met name bij -
DE ESOTERIER Amstelveen

Specialiteit, Esoterische boeken, in vele genres , ook is er een ruime sortering van vele diverse soorten aanwezig in onze voorraad .

IBAN :NL84INGB0001880405 ( INGBNL2A )

L.M.F.Ottens . 1188BG 204 Amstelveen

info@bocurio.nl of www.bocurio.nl esoterierboeken@gmail.com. KvK 34138285 . BTW No. NL 001177745B36 Mobiel 0618330133

Prijzen zijn inclusief BTW, marge regeling v.t.p., deze wordt niet apart vermeld en exclusief porto.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel DE ESOTERIER.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met DE ESOTERIER
  • Na uw bestelling ontvangen u en DE ESOTERIER een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DE ESOTERIER vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • DE ESOTERIER kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Nieuwste boeken vanDE ESOTERIER

6,9 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

8600 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren