Titel

Begrijpelijk schrijven voor iedereen / een praktische gids

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789035143791

Uitgever

Prometheus/Bert Bakker

Prijs

22,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2015,224pp,Gebonden,nieuw

Meer info
Leest u weleens een tekst waar u weinig van begrijpt? Het kan natuurlijk dat het onderwerp u boven de pet gaat, maar de kans is ook groot dat de schrijver er niet in is geslaagd het begrijpelijk op te schrijven. Begrijpelijk schrijven is dan ook een kunst - maar wel een kunst die te leren is. Je moet namelijk weten waar je de fout in kunt gaan bij het overbrengen van je boodschap. Zinnen kunnen bijvoorbeeld te lang zijn, vol zitten met lijdende vormen, dubbele ontkenningen of moeilijke of ouderwetse woorden, of het ontbreekt aan de juiste interpunctie. Peter van der Horst behandelt stap voor stap veelvoorkomende mankementen en geeft aan het eind van elk hoofdstuk opdrachten waardoor u direct en actief uw nieuw opgestoken kennis in de praktijk kunt brengen. Ook met de opgenomen adviezen van Onze Taal en De Taalunie kunt u uw voordeel doen.
Begrijpelijk schrijven voor iedereen is een onmisbaar handboek voor iedereen die te maken heeft met het schrijven van teksten: van redacteuren, journalisten, ambtenaren, secretaresses tot aan vertalers. Uw lezers zullen u straks dankbaar zijn!

Peter van der Horst is zelfstandig tekstadviseur, met vele opdrachtgevers uit onderwijs, bedrijfsleven, uitgeverskringen en een aantal grote reclameadviesbureaus. Van der Horst schreef onder meer de vele malen herdrukte Leestekenwijzer, Redactiewijzer, Stijlwijzer en Taalgids.
Afbeeldingen
Peter van der Horst - Begrijpelijk schrijven voor iedereen / een praktische gids
Snoek in Rotterdam Rotterdam

Op Boekwinkeltjes is slechts een kleine selectie van onze boeken te vinden. Bent u op zoek naar een boek, laat het ons svp weten , dan kijken wij ,of het te leveren is.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Snoek in Rotterdam.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Snoek in Rotterdam
  • Na uw bestelling ontvangen u en Snoek in Rotterdam een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Snoek in Rotterdam vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Snoek in Rotterdam kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren