Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw
Titel

Explorations in personality. A clinical and experimental study of fifty men of college age. By the workers at the Harvard Psychological clinic.

Schrijver
Taal

Engels

Uitgever

Oxford University Press, New York, 1938. Herprint van 1947

Prijs

9,90(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Gebonden. 761 blz. Boek is gaaf, de rug verkleurd. Een net exemplaar. Dit boek is in 2008 heruitgegeven op de 70e verjaardag van de 1e druk in 1938. Is nieuw te koop voor ruim $ 109,=

Meer info
Het boek is een combinatie van recht toe recht aan no-nonsense empirisme en het humanistisch verlangen om de gehele persoon te onderzoeken. Het boek is even relevant als het 70 jaar geleden was, oordelen de heruitgevers in 2008. die het werk opnieuw hebben uitgegeven met een nieuw voorwoord van Dan McAdams. Dit ter gelegenheid van de 70e verjaardag van het eerste verschijnen van dit boek.

Een centraal concept in zijn denken is het idee dat de persoonlijkheid als geheel een verzameling van deelsystemen omvat, waarvan nu eens de ene dan de andere de boventoon voert. Murray verwoordde ooit zelf zijn aanpak als: “First, I would call it personological system – a family of concepts and theories . . . because, of course, there is no single theory which can explain everything that happens in a person’s life”
De Verhuizer Bennekom

 

Nieuwste boeken vanDe Verhuizer

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren