Titel

Buik-Bauch-Belly ,Portretten van zwangere vrouwen

Schrijver
Taal

Meertalig

ISBN

9789079951024

Uitgever

Duo Duo Rotterdam

Prijs

22,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2009,1e druk,96 pp,gebonden met stofomslag,foto's,nieuw

Meer info
De foto’s van Susanne Middelberg gaan over de mens en zijn gevoelens. Over mens-zijn, over het leven. Ik wil geen statements maken. Maar laten zien wat mij in mensen raakt en wat ik in hen zie.
Als iemand zichzelf kan zijn, naturel is en zich niet anders voordoet dan hij is, dan is dat bijna altijd mooi. Dan tonen mensen hun openheid, kwetsbaarheid en liefde. Dat is waar het mij om gaat en wat ik wil laten zien met mijn foto’s.
Voor Buik - Bauch - Belly heb ik 35 zwangere vrouwen geportretteerd, allemaal ongeveer vier weken voordat zij uitgerekend zijn.
De serie heb ik gemaakt omdat ik geboeid ben door de heftigheid die het krijgen van een kind met zich meebrengt. Het onbeschrijflijk mooie, ontroerende van het nieuwe leven. Maar ook het bewustzijn van kwetsbaarheid en sterfelijkheid.
De vrouwen zijn ongeveer in dezelfde fase van hun zwangerschap geportretteerd. Hun lichamen zijn op dezelfde manier aangepast aan het dragen van een ongeboren kind. Op het eerste gezicht lijken zwangere buiken misschien allemaal op elkaar. Toch draagt elke vrouw haar kind op haar eigen manier. En daarin laat een vrouw veel zien van haar persoonlijkheid. Het maakt bijvoorbeeld zichtbaar in hoeverre een vrouw zich overgeeft aan wat er met haar gebeurt en in hoeverre ze daarover controle wil houden.
Ieder mens is kwetsbaar. Ik vind het mooi als mensen dat durven te tonen. Zwangere vrouwen zijn extra kwetsbaar door de aanwezigheid van het ongeboren kindje dat ze bij zich dragen. Door de zwangerschap verandert ook de uitstraling van vrouwen. Het maakt ze zachter en ‘wateriger’. Ik zie een bepaalde gelatenheid en overgave.
Zwangere vrouwen lijken zich bewuster van de onbestemdheid en onvoorspelbaarheid van het leven dat haar kindje staat te wachten. Bewuster ook van de sterfelijkheid van het kindje, maar ook van haarzelf en sterfelijkheid in het algemeen. Het lijkt daardoor alsof bij zwangere vrouwen de cirkel van het leven, geboorte en dood, samenkomt.
Naast elk portret staat een korte tekst. Daarin beschrijven de vrouwen op heel eigen manier hoe zij hun zwangerschap hebben ervaren. Door deze persoonlijke aanvulling ontstaat een interessante interactie met het portret.
Portretten van zwangere vrouwen/ Portraits von schwangeren Frauen/A series of portraits of pregnant women
Afbeeldingen
Susanne Middelberg,Maria Goos - Buik-Bauch-Belly ,Portretten van zwangere vrouwen
Snoek in Rotterdam Rotterdam

Op Boekwinkeltjes is slechts een kleine selectie van onze boeken te vinden. Bent u op zoek naar een boek, laat het ons svp weten , dan kijken wij ,of het te leveren is.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Snoek in Rotterdam.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Snoek in Rotterdam
  • Na uw bestelling ontvangen u en Snoek in Rotterdam een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Snoek in Rotterdam vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Snoek in Rotterdam kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren