Titel

De Twaalf Zuilen van Israel . ( Een cultuurgeschiedenis van de joden . ) In DE TWAALF ZUILEN VAN ISRAËL geeft Mark Heirman een uiterst leesbaar overzicht van de belangrijkste thema's uit de joodse geschiedenis en cultuur: thema's en begrippen die -

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9026316933

Uitgever

Ambo

Prijs

17,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

paperback in als nieuwe staat - 3614 - 1e dr 2001 - 239 p - 420 gr

Meer info
- bekend in de oren klinken, maar waarvan men niet precies (meer) weet wat ze betekenen. Waar komt het onderscheid tussen sefardische en asjkenazische joden vandaan, en welke invloed hebben beide stromingen gehad op de stichting van de staat Israël? Waaruit vloeit het eeuwenlange antisemitisme voort dat culmineerde in de holocaust? En hoe heeft de uiterst belangrijke inbreng van joodse filosofen, wetenschappers en kunstenaars in de Verlichting uiteindelijk tot het zionisme en tot de oprichting van de staat Israël geleid?

Wie de achttien delen tellende 'Encyclopedia Judaica' in de kast heeft staan, vraagt zich welhaast verbijsterd af wat een auteur bezielt die in een boek van 238 bladzijden een cultuurgeschiedenis van de joden wil beschrijven. Anderzijds bestaat er zeker behoefte aan een enigszins beknopt, betrouwbaar en systematisch overzicht als wegwijzer bij de zich over zoveel landen verspreide belevenissen van het joodse volk. Dankzij een overzichtelijk concept, waaraan de auteur zich strikt heeft gehouden, bevat zijn boek een boeiende samenvatting, zonder dat er sprake is van een 'omgevallen boekenkast'. Zijn relaas verdeelt hij over twaalf onderwerpen die hij typeert naar inhoud, onder andere: 1) 'Het beloofde land': om welk gebied gaat het? (Actueel tot op de dag van vandaag); 4) 'De thuisloze geest': Altijd meer joden in de diaspora dan in Israel; 10H 'Het zionistisch wonder': Hess, Pinsker, en Herzl. 'De zionistische paradox' en 'de verweesde diaspora' vormen het 'open eind.' Als symbool voor het boek koos hij de 'menora', de zevenarmige kandelaar uit de tempel, die later plaats moest maken voor de Magen David, de Davidsster. Goed gedocumenteerd: tien pagina's woordenlijst, twaalf pagina's chronologie, zes pagina's bibliografie en een alfabetisch register.
Afbeeldingen
Heirman , Mark . [ isbn 9789026316937 ] - De Twaalf Zuilen van Israel . ( Een cultuurgeschiedenis van de joden . ) In DE TWAALF ZUILEN VAN ISRAËL geeft Mark Heirman een uiterst leesbaar overzicht van de belangrijkste thema's uit de joodse geschiedenis en cultuur: thema's en begrippen die -
DE ESOTERIER Amsterdam

Specialiteit, Esoterische boeken, in vele genres , ook is er een ruime sortering van vele diverse soorten aanwezig in onze voorraad .

IBAN :NL84INGB0001880405 ( INGBNL2A )

L.M.F.Ottens . 1069 VM :

info@bocurio.nl of www.bocurio.nl esoterierboeken@gmail.com. KvK 34138285 . BTW No. NL 049706743 B 02. Mobiel 0618330133

Alle boeken van DE ESOTERIER

Deze boekwinkel is aanwezig op de boekenmarkt in Dordrecht op 01-07-2018


Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel DE ESOTERIER.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met DE ESOTERIER
  • Na uw bestelling ontvangen u en DE ESOTERIER een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DE ESOTERIER vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • DE ESOTERIER kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Nieuwste boeken vanDE ESOTERIER

6,9 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

7300 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren