Titel

Albino; roman; vert. [uit het Duits] door Wouter Donath Tieges. - Vert. van: Albino. - 1980.

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Meulenhoff

Prijs

3,00(Excl. verzendkosten)

Beschikbaar

2 exemplaren

Bijzonderheden

1981/1e dr./94 p./paperback

Meer info
De jonge Zwitserse schrijver, naar eigen zeggen sterk beinvloed door Max Frisch, met name in de filmIsche verteltechniek, schildert in 'Albino' het beeld van een jeugd in Zwitsers dorp.
Maar die jeugd is allesbehalve een idyllische. Ertoe veroordeeld een buitenstaander te zijn groeit een jongen op bij pleegouders in en verloederd dorpshotelletje, in de verstikkende atmosfeer van een dorpsgemeenschap. Hij lokt agressie uit is voortdurend op zoek naar erkenning en tederheid, klampt zich wanhopig vast aan iedere nieuwe ontmoeting en vlucht tenslotte in dagdromen , wachtend op de 'grote broer of 'naakte ruiter' die hem zal komen verlossen. Zijn eerste erotische gevoelens , vermoedens en belevenissen brengen hem volstrekt van de wijs : erover praten is in de nachtmerrie van dit leven ook niet mogelijk - als er al gesproken wordt, dan hoogstens op commandotoon. Het meest thuis voelt de jongen zich nog bij de vrouw die afzijdig in en hutje leeft en tekeningen maakt van griezelig-groteske figuren en die door het dorp dan ook voor gek wordt versleten.
GOED VERKEERD Utrecht

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel GOED VERKEERD.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met GOED VERKEERD
  • Na uw bestelling ontvangen u en GOED VERKEERD een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van GOED VERKEERD vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • GOED VERKEERD kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren