Titel

Het korte leven van Rosa ter Beek. Een biografie.

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789020404579

Uitgever

L.J. Veen - Amsterdam/Antwerpen

Prijs

3,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2002; 256 pag.; paperback.

Meer info
Als Rosa ergens was waar ik ook was, dan kon ik alleen nog maar naar haar kijken. Ze was nog steeds het meisje van dat eerste, onvergetelijke tv-optreden, maar ze had ook al het intrigerende van de toekomstig jonggestorvene.
Tim Krabbé.
Rosa ter Beek (1960-1993) is de auteur van de inmiddels klassiek geworden dichtbundel De zachte zebra. Bij het verschijnen in 1991 werd de bundel door de kritiek en het publiek ingehaald als een nieuw geluid in de vaderlandse poëzie. Alles wees erop dat we van Rosa ter Beek nog veel mochten verwachten, maar op haar drieëndertigste kwam ze om het leven bij een tragisch ongeval in de Pyreneeën.
Het leven van de onweerstaanbare Rosa ter Beek blijkt al net zo doortrokken van mysteriën als haar zebraverzen. Niets in haar korte bestaan is eenduidig. Overal stuit haar biograaf op raadselen. Zijn stralende poging haar geheimen te ontsluieren is tot mislukken gedoemd, maar de biografie Het korte leven van Rosa ter Beek is daardoor alleen maar boeiender geworden.
Tegelijk met Het korte leven van Rosa ter Beek verscheen bij uitgeverij 521 haar door Guus Luijters bezorgde bundel Nagelaten gedichten.
De boekenzolder Sellingen

Maandag 25 september t/m vrijdag 29 september is De Boekenzolder afwezig. Op zaterdag worden alle bestellingen op volgorde van binnenkomst afgehandeld.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel De boekenzolder.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met De boekenzolder
  • Na uw bestelling ontvangen u en De boekenzolder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De boekenzolder vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • De boekenzolder kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

10700 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren