Titel

Dansen in een strafkamp. Reportages uit Rusland en buurlanden.

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789029078603

Uitgever

Meulenhoff, Amsterdam / De Volkskrant

Prijs

5,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2007. 190 pag.; paperback;

Meer info
Na de chaotische jaren negentig, het uiteenvallen van de Sovjet-Unie en de roebelcrisis veranderde het dagelijkse leven in Rusland en zijn buurlanden radicaal. In de vier jaar dat Corine de Vries als correspondent in Rusland woonde, probeerde ze de schizofrenie van het land te vangen. Ze gaat op campagne met de voormalige schaakkampioen Gary Kasparov, die een revolutie wil ontketenen, spreekt kompels in een kolenmijn in Koezbass over hun verbeterde levensomstandigheden, ziet gelovige Russen bij 37 graden onder nul in een ijswak springen en bezoekt het uitstervende volk de Oedegej in de ondoordringbare taiga vlak bij Japan. Ze gaat op zoek naar een jongetje dat tijdens de gijzeling in Beslan zag hoe zijn moeder stierf bij een explosie in de school en ze laat zich door een drieentwintig jarige multimiljonair rondleiden door het elitaire Moskouse clubleven, waar alles draait om uiterlijk vertoon.
In deze meeslepende reportages staat de onmacht of onwil van de Russen om het verleden te verwerken centraal. De erfenis van het Sovjetimperium drukt nog overal een stempel op. Corine de Vries geeft een even kleurrijk als indrukwekkend beeld van de grootmacht van weleer.
De boekenzolder Sellingen

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel De boekenzolder.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met De boekenzolder
  • Na uw bestelling ontvangen u en De boekenzolder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De boekenzolder vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • De boekenzolder kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

10700 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren