Titel

Opera in Qatar.

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789028240667

Uitgever

G.A. van Oorschot, Amsterdam

Prijs

3,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2006; 1e druk; 141 pag.; paperback.

Meer info
In de zomer van 2003 werd pianist en componist Michiel Borstlap gevraagd een opera te componeren in opdracht van de Emir en Emira van Qatar. Het zou de eerste opera in de Arabische geschiedenis worden, en er was ongeveer een maand tijd om hem te schrijven. Borstlap nam de opdracht aan en vier weken lang bivakkeerde hij in Cairo, samen met zijn collega Melchior Huurdeman en zijn Egyptische vriendin Dana.
Het werd het begin van een onnavolgbaar avontuur in de woestijn. Een avontuur met hoofdrollen voor de muziek, de beroemde Perzische wijsgeer Avicenna en een Amsterdamse jazzpianist, en hilarische bijrollen voor een gewiekste Egyptische zakenman, een bejaarde Romeinse choreograaf, een Irakese librettist, een Roemeens symfonieorkest, een dansgezelschap uit Beiroet, miljoenen dollars, de akoestiek van de woestijn, een podium zo groot als drie voetbalvelden, Al Jazeera, het Koninklijk Paleis, onheilspellende telefoontjes, doorwaakte nachten en talloze flessen rode wijn en sloffen sigaretten.
Twee jaar later is Borstlap het krankzinnige verhaal gaan opschrijven. Toen alles hoog en breed achter de rug was. Toen de twee wereldpremières daadwerkelijk hadden plaatsgevonden, in de maanbeschenen nachten van de Qatarese woestijn en uitgezonden voor een miljoenenpubliek door Al Jazeera.
Michiel Borstlap (1966) studeerde cum laude af aan het Hilversums Conservatorium in 1992. Meteen bracht hij zijn eerste album uit en won de Europe Jazz Contest in Brussel. Tijdens hetzelfde festival sleepte hij tevens de Prize for Best Soloist in de wacht. Vier jaar later won hij de prestigieuze Thelonious Monk/BMI Composers Award in Washington DC. Zijn compositie Memory of Echantment werd uitgevoerd door twee grootheden uit de jazz, Herbie Hancock en Wayne Shorter. Naar aanleiding van dit succesvolle optreden besloten Hancock en Shorter tot het uitbrengen van het duoalbum '1+1'. Op het album staat ook Michiels compositie.

In 1999 tekende Michiel een exclusief platencontract bij een van de belangrijkste labels ter wereld, Verve. Michiel Borstlap gaf en geeft concerten in New York, Chicago, Tokyo, Sidney, Kaapstad, Moskou, Berlijn, Shanghai, London, etc.. Hij speelde met internationale grootheden als Pat Metheny, George Duke, Bill Bruford, Metropole Orchestra, en zangeressen als Trijntje Oosterhuis & Edsilia Rombley. In 2003 werd hij in opdracht van de Emir van Qatar uitgenodigd tot het componeren van de eerste Arabische Opera in de geschiedenis, Opera Avicenna. Eind september verschijnt Opera in Qatar, waarin Borstlap verslag doet van de totstandkoming van die opera.
De boekenzolder Sellingen

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel De boekenzolder.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met De boekenzolder
  • Na uw bestelling ontvangen u en De boekenzolder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De boekenzolder vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • De boekenzolder kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

10700 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren