Titel

De zesde van '60. Herinneringen van een schoolklas.

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789029563765

Uitgever

De Arbeiderspers, Amsterdam Antwerpen

Prijs

4,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2006; 207 pag.; paperback.

Meer info
Ze waren leerlingen van een lagere school in Leeuwarden in de jaren vijftig en hebben allemaal hun eigen herinneringen aan Koninginnedag, het paasvoetbaltoernooi en het schoolreisje. Ze vormden toen een toevallige maar hechte gemeenschap, die in 1960 in een cruciale periode belandde. De Telemannschool was een warm nest, maar veranderde in de zesde klas in een krachtige lanceerbasis naar de stroomversnellingen van de jaren zestig. Dirk Vellenga is een van die leerlingen, en hij heeft al zijn klasgenoten opgezocht om te zien wat er is overgebleven van de twaalfjarigen van toen en de wereld waarin ze opgroeiden. Ze vertelden hem wat ze met hun leven hebben gedaan en wat het leven met hen heeft gedaan. Toen hij aan zijn tocht door de tijd begon, had Vellenga niet meer dan een zwart-witfoto van de klas tijdens het schoolreisje van 1960. Nu ligt er een boek met ontroerende levensverhalen, een kleurrijk beeld van een generatie.
De boekenzolder Sellingen

Van 3 oktober tot en met 6 oktober is De Boekenzolder afwezig. Op vrijdag 7 oktober worden alle bestellingen op volgorde van binnenkomst behandeld.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel De boekenzolder.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met De boekenzolder
  • Na uw bestelling ontvangen u en De boekenzolder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De boekenzolder vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • De boekenzolder kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

10300 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren