Titel

De strik.

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Amsterdam; De Bezige Bij;

Prijs

5,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

1988; 1e druk; 186 pag.; paperback;

Meer info
In deze realistische roman doorloopt Raes het leven van docent Henk Elst, vanwege zijn vlinderdas ook "de strik" genoemd. Door de herinneringen van de leraar (niet-chronologisch verteld) komen zijn jeugd en zijn belevenissen als docent naar boven. Raes weet in 26 korte hoofdstukken beeldend het schoolbestaan tot leven te wekken, tot en met kleine details als piepende gympies op de gang en de geur van een klas. "De Strik" hoopt na zijn pensioen zijn vitaliteit te behouden. Hij gaat weer aquarellen schilderen en poogt zijn belangstelling voor "vrouwen" hiermee te combineren. Dat moet wel mislopen. Het verhaal wordt ouderwets vakkundig verteld, maar is zonder de spanning die oudere werken van Raes kenmerkt.
De boekenzolder Sellingen

Maandag 25 september t/m vrijdag 29 september is De Boekenzolder afwezig. Op zaterdag worden alle bestellingen op volgorde van binnenkomst afgehandeld.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel De boekenzolder.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met De boekenzolder
  • Na uw bestelling ontvangen u en De boekenzolder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De boekenzolder vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • De boekenzolder kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

10700 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren